La recepciķ de Verdaguer a la ciutat de Girona. De Caritat a En defensa prōpia

És ben sabut que mentre Barcelona s’obria pas a les noves tendències del Modernisme, Girona seguia reclosa dins de les seves pròpies muralles. No va ser fins l’any 1902, amb l’aparició de les revistes “Enderroch” i “Vida” que la ciutat va començar el procés transformador cap a la modernitat.

Mentre Verdaguer començava a publicar els articles de En defensa pròpia, Girona seguia els dictàmens d’un grup d’intel·lectuals molt més propers a la Renaixença que no al Modernisme. La trobada anual d’aquest grup era el Certamen Literario. Certamen on Verdaguer va participar en diverses ocasions.

L’objectiu de la comunicació és fer un seguiment a la premsa gironina més important (“Diario de Gerona”, “Lo Geronès”, entre d’altres) per poder analitzar la imatge que els cercles intel·lectuals gironins tenien del poeta. D’aquesta manera es pretén profunditzar una mica més amb la recepció de Verdaguer a les comarques de província i l’estudi de la història de la literatura finisecular a la ciutat de Girona.

Tornar a llistat de comunicacions »

Compartir en twitter Compartir en facebook
Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura
Ministerio de Cultura
Espais escrits
Unnim