Fundaciķ Jacint Verdaguer

La Fundació Jacint Verdaguer va néixer amb la voluntat de conservar, investigar i difondre el patrimoni literari de Jacint Verdaguer amb l’objectiu que Folgueroles esdevingués un centre de difusió del llegat cultural de Verdaguer, recollint-ne el sentit històric, alhora que apostant per actualitzar la recepció de la figura del poeta en la canviant societat catalana i per potenciar l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació, a fi de projectar Verdaguer més enllà del nostre àmbit geogràfic.

En el context de la celebració del VIII Col·loqui Internacional Verdaguer. La mirada social de Verdaguer. De Caritat (1885) a En defensa pròpia (1879) la FJV amb la col·laboració de la Càtedra Verdaguer d'Estudis Literaris de la Universitat de Vic s'han portat a terme les accions següents:

Caritat, un llibre almoina.
Poesia solidària de Verdaguer

Una exposició itinerant que ens ofereix l'oportunitat de fer una lectura contemporània de Caritat, més enllà de la contextualització històrica del segle XIX, per fer-nos preguntes pertinents sobre «la pobresa i la caritat» avui.

www.caritatverdaguer.cat

Un web que permet una visita virtual a l'exposició, conèixer i consultar les tres edicions publicades en vida de l'autor. Llegir i descarregar-se la versió de Caritat digital i escoltar alguns poemes del llibre recitats en veu alta. Consultar els continguts del VIII Col·loqui Internacional Verdaguer i fer-ne el seguiment.
Compartir en twitter Compartir en facebook
Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura
Ministerio de Cultura
Espais escrits
Unnim